fotók és leírások

Bodnár Tamás természetfotói

Önéletrajz

2008. május 06. - Nikopol

Szüleimnek köszönhetően nagyon korán, egy éves koromban Abaújdevecserbe költöztünk. Már egészen kis gyerekként közel kerültem a természethez. Édesanyám ha csak tehette megvette nekem az összes élővilágról szóló és ahhoz kapcsolódó könyvet. Természetesen ezeket sok éven át lapozgattam nagy érdeklődéssel. Minél több lehetőséget próbáltam az állat és növényvilág megismerésre szánni.

Az óvodáskori gesztenyegyűjtések, az általános iskolai pókgyűjtések és középiskolai biológia fakultáció oda vezettek, hogy végül biológia-környezetvédelem szakos tanár lettem. A Nyíregyházi Főiskolán szereztem meg diplomámat, majd a Debreceni Egyetemen tanultam.

Az élővilág mellett a rajzolás volt az a terület, ahol leginkább képezni akartam magam. Sok-sok füzetet és lapot rajzoltam tele, amelyeket még ma is mappák őriznek. Szinte mindegy volt, hogy mit csak valami újat hozzak létre. 2006-ban vettem egy digitális fényképezőgépet. Már az elején tudtam, hogy a természet lesz az, amelyet legszívesebben megörökítek. Alkotási vágyamat ettől kezdve egy új eszközzel valósítottam meg.  Maga a terület adott volt, ugyanis gyerekkoromban mindig arra bicikliztünk a barátaimmal. Egyre többször és többször mentem ki, keresve a megörökíthető dolgokat. Ekkor felszerelésem még csupán egy fényképezőgépből állt. Egy idő múlva feszegetni kezdtem a gép által nyújtott határokat és tudtam, ha komolyabban gondolom a fotózást és jobb képeket akarok új gépre lesz szükségem. A fotóim és meglátásaim egyre inkább pozitív irányba változtak, ebben a különböző fotópályázatokon elért eredmények és a kiállításaim sikere is megerősítettek. Az évek alatt a természetfotózás szerelmese lettem, olyannyira hogy gondolataim sokszor csak e körül forognak. Egyre inkább keresni kezdtem a valami miatt különleges helyeket. Sok helyre sikerült eljutnom, ahol hódolhattam szenvedélyemnek, emellett pedig természetvédelmi tevékenységek végzésébe is bekapcsolódhattam. Madárgyűrűző táborok résztvevője, látogatója lettem, ahol érdekes és részben azonos érdeklődésű emberekkel ismerkedtem meg.  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thomasphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr59457206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.